Azonnali üzenet küldése az oldal szerkesztőjének


e-mail címed:


üzeneted:
banhegyilujza

Jóban Rosszban

Ez a lap egy ellenőrzött változatarészletek megjelenítése/elrejtése

Ez a közzétett változat, ellenőrizve: 2011. január 15. 2 változtatás vár ellenőrzésre.

  

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ugrás: navigáció, keresés

Korrektúra.png

Ezt a lapot át kellene olvasni, ellenőrizni a szavak helyesírását és a szöveg nyelvhelyességét, a tulajdonnevek átírását. Esetleges további megjegyzések a vitalapon.

 

Ambox important.svg

Ezt a szócikket egy, a témában jártas személynek vagy szakértőnek át kellene olvasnia, ellenőriznie a szövegét, tartalmát – részletek a cikk vitalapján.

 

Jóban Rosszban

Műfaj

dráma, szappanopera


Alkotó(k)

Rendezők:
Pajer Róbert, Szarka János, Zilahy Tamás
Írók:
Goda Krisztina, Zakál Edit, Keil Zsófia

Főszereplő(k)

lásd a szereplőlistát!


Ország

magyarMagyarország

Epizódok száma

1345 (2011. január. 14-ig)

Gyártás

Játékidő

max. 50 perc

Sugárzás

Eredeti csatorna

Flag of Hungary.svgTv2logo.jpgTV2

Eredeti sugárzás

2005. január 23. - még fut –

Külső hivatkozások

IMDb-adatlap

A Jóban Rosszban[1] egy napi rendszerességgel jelentkező magyar teleregény, amelyet 2005-ben kezdett el forgatni az Interaktív Kft. a TV2 megbízásából. A történet egy Budapest környéki fiktív kisvárosban, Csillagkúton játszódik, és leginkább az itteni magánkórház, a Csillagvirág Klinika dolgozóinak és betegeinek, valamint a velük kapcsolatba kerülő egyéb szereplők életére koncentrál.

A TV2 2005-ben döntött arról, hogy egy saját gyártású teleregény készítésébe kezd. Kezdetben nem nagyon nyilatkoztak a sorozatról, csak annyit lehetett tudni, hogy egy hétköznaponként látható kórházsorozat lesz, amely a népszerű német sorozat, a A klinika, valamint a Szomszédok örökségéből is merít. 2005 januárjában megjelentek a sorozat néhány fontosabb szereplőiről készült plakátok, de ekkor még nem lehetett tudni, hogy ezek tulajdonképpen mit reklámoznak. Néhány héttel később már néhány, a figuráktól származó mondat, majd később a sorozat és a csatorna logója is felkerült, illetve az, hogy maga a szappanopera mikortól is lesz látható. Az első, bevezető részt vasárnapi fő műsoridőben adták, amely kétszer olyan hosszú volt, mint egy átlagos félepizód, és azt a célt szolgálta, hogy a nézők megismerkedjenek az alaphelyzettel és konfliktusokkal, valamint a szereplőkkel.

A szappanopera 17 állandó szereplővel indult, akiket 900 jelentkező közül választottak ki. Érdekesség, hogy a válogatásokban Somorjai Tibor is részt vett, aki az RTL Klub napi sorozatának egykori főszereplője volt.

A Jóban Rosszban – hasonlóan nagy vetélytársához, a konkurens csatornán futó Barátok közthöz – szintén minden hétköznap látható, és a produkció nyári leállást is tart. A TV2 is megismétli a nyári szünet előtti utolsó hét epizódjait, ám ők egy héttel a sorozat legújabb részei előtt délutánonként, naponta egy részt vetítenek.

A sorozatot sokáig 19.05 körül sugározta a TV2, de az RTL Klub bon akkor még futott Te vagy az életem c. sorozat meggyengítette a nézettségét ezért 19.50-re tették át. 2008. III. 3-tól ismét 19.00-kor, 2010 februárjától 20.45 körül kezdik, kivéve futball-közvetítés napján, amikor is 19 vagy 20 órakor adnak egy-egy fél epizódot (23-25' hosszban). A FEM3 csatorna januári indulása óta elölről kezdte játszani a sorozatot.

A főcímdalt a Megasztár negyedik szériájának versenyzője, Bencsik Tamara és a Black II Black énekese Bebe énekli.

Tartalomjegyzék

[elrejtés]

Történet [szerkesztés]

A nyugalmas, csendes kisvárosba, Csillagkútra költözött a Pongrácz család. Dr. Pongrácz Péter és húga, Dr. Pongrácz Réka megalapítja a Csillagvirág Klinikát. Támogatja őket Nemes Lenke polgármester, de vannak ellenlábasaik is. Ilyen például Várnagy Előd helyi "vállalkozó", aki szintén szeretné megvásárolni a kastélyt, ahova a kórházat berendeznék. Végül mégis a Pongrácz testvéreké lesz az ingatlan, ami az ország egyik legszínvonalasabb kórházává válik. A kórház orvos-igazgatója Pongrácz doktor úr, helyettese Pongrácz doktornő lesz. Gazdasági igazgatóvá Vidovszky Nándor közgazdászt, míg főnővérré Bóta Juditot nevezi ki a két tulajdonos. A sorozat a kisváros lakóinak, főképpen a klinikához kapcsolódó szereplők életét mutatja be.

Főszereplők [szerkesztés]

  • Dr. Pongrácz Péter, kardiológus, szívsebész, szívspecialista – Gazdag Tibor
  • Pongrácz Barbara, a Kékmacsek volt pincérnője, a kisbolt 50%-os tulajdonosa, Betty testvére, Várnagy Előd volt felesége Pongrácz Péter lánya – Mészáros Kitty (2005-2008), Legerszki Krisztina(2009- )
  • Betty Tanakis, Pongrácz Péter lánya, Barbara testvére, kórházrész tulajdonos- Szabó Zsófia
  • Várnagy Előd, Pongrácz Barbara volt férje - Damu Roland (2005-2011.január 12.), Szikszai Rémusz (2011.január 12- )
  • Füredi Attila, építészmérnök – Gesztesi Károly
  • Dr. Káldor Margit, orvos – Brózik Klára
  • Dr. Nemes Viktor, sebész – Jánosi Dávid
  • Dr. Kardos Zoltán, szülész, nőgyógyász – Debreczeny Csaba, Marton Róbert

·         Dr. Zámori Alexa, sebész, plasztikai sebész – Liptai Claudia

·         Bencsik Bea, tanuló – Szorcsik H. Viktória

·         Balogh Rózsika - Horváth Ottilia

·         Hunyadi Károly- Cs. Német Lajos

·         Bánhegyi Lujza-Csaszlovszkyné Kolosi Orsolya

Fontosabb mellékszereplők [szerkesztés]

A 2009-es, tömeges elbocsátás [szerkesztés]

A gazdasági válság a sorozatot is érintette, ezért a készítők úgy döntöttek, hogy több szereplőtől is megválnak. A szereplők egy része úgy távozott, hogy őket esetleg bármikor vissza lehessen vinni a történetbe, azonban voltak olyanok is, akik a kórházi túszdrámában haltak meg.

Az alábbi szereplők távoztak a sorozatból:

Örökre távoztak: dr. Pongrácz Réka (Ibolya áldozata), Nemes Lenke (Ibolya áldozata), Ekler Laura (autóbaleset), Juhász Nagy-Rozália (a túszdráma során szívroham éri), Helen Tanakis (a túszdráma első áldozata), Kalló Nikolett (Ibolya áldozata), Szekeres Anett (a túszdráma áldozata), Hajdú Ibolya (azt hitték a sorozatban, hogy öngyilkos lett, de túlélte és meghal a Macsekban keletkezett tűzben), Kósa Bálint/Kulcsár Botond (autóbalesetben)www.banhegyilujza.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Írd át Írd át írd át írd át